Inštitut Lutra prejel državno zahvalo za naravovarstvene dosežke

Ministrstvo za naravne vire in prostor je 14. junija 2024 prvič v zgodovini samostojne Slovenije podelilo posebno državno nagrado za naravovarstvene dosežke. Nagrada je poimenovana po priznanem slovenskem biologu in naravovarstveniku Radu Smerduju, podeljevala pa naj bi se enkrat letno, praviloma na rojstni dan Rada Smerduja, 14. junija.

Med 10 nominirance za nagrado je ministrstvo uvrstilo tudi Inštitut Lutra, ki je skupaj s Kozjanskim regijskim parkom prejel posebno zahvalo za svoj prispevek k ohranjanju narave v Sloveniji. Prvo nagrado je prejela naša največja nevladna in naravovarstvena organizacija, DOPPS – Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije. Čestitamo!

Nagrada, sploh državna, to pomeni najvišja, ne pride sama od sebe. Treba je veliko prizadevanj, ogromno energije in idej, da se lahko uvrščaš med najbolj prepoznavne. Inštitut LUTRA to počne že 26 let, v več kot 30 uspešnih projektih, med katerimi so 4 LIFE projekti. Veseli in hvaležni smo, da je naše resorno Ministrstvo za naravne vire in prostor prispevek Inštituta Lutra k varstvu narave prepoznalo.