Loading Dogodki
Išči

Navigacija po ogledu dogodkov

Pretekli Dogodki

marec 2018

Moja reka praznuje

22. marca,17:00 - 18:00
Tehniški muzej Slovenije, Tehniški muzej Slovenije
Bistra 6, Borovnica 1353 Slovenija
+ Google zemljevid
Preberite več »

Raznoživost voda

23. marca,09:00 - 11:00
Vrtec Pertoča, Vrtec Pertoča
Pertoča 54 A, Rogašovci 9262 Slovenija
+ Google zemljevid

22. marca obeležujemo Svetovni dan voda. S predšolskimi otroki vrtca Pertoča bomo na delavnici RAZNOŽIVOST VODA spoznali pomen vode za življenje, za kaj vodo uporabljamo in kakšno življenje se skriva v in ob njej. Starejši otroci bodo ustvarjali kolaže, najmlajši pa bodo prisluhnili vidrini zgodbi.

Preberite več »

Razstava Živa voda – od biodiverzitete do pipe

26. marca,00:00 - 23. aprila,00:00
Rimska cesta 28, Rimska cesta 28
Borovnica, 1353 Slovenija
+ Google zemljevid

Razstava je eden od mnogih rezultatov istoimenskega LIFE projekta, ki je bil po izboru Evropske komisije nagrajen kot eden izmed najboljših LIFE projektov leta 2015. S problematiko slabega ravnanja z vodami, ki je posledica nerazumevanje soodvisnosti preskrbe s pitno vodo od ohranjenih vodnih ekosistemov v naravi, smo želeli seznaniti prebivalce celotne Slovenije. Razstava preko ilustracij, fotografij in zanimivih opisov predstavi skupine organizmov, ki so še posebej vezani na vodno okolje: alge, vodne nevretenčarje, ribe, dvoživke in ptice. Razstavo si lahko ogledate med…

Preberite več »
april 2018

LIFE NATURAVIVA na sejmu GREEEN

4. aprila,09:00 - 7. aprila,17:00
Pomurski sejem, Cesta na stadion 2
Gornja Radgona, 9250 Slovenija
+ Google zemljevid

Tudi LIFE NATURAVIVA se bo predstavil na 4. mednarodnem sejmu GREEN v Gornji Radgoni. Na stojnici boste lahko izvedeli VSE ŽIVO - več o projektu, projektnih partnerjih in biodiverziteti, pa tudi pri katerih zanimivih izletih se nam lahko pridružite v prihodnjih mesecih. Za najmlajše obiskovalce smo pripravili pester ustvarjalni kotiček. Se vidimo! Več o sejmu.

Preberite več »

Po sledeh živali

7. aprila,09:00 - 11:00
Lovski dom Kobilje, Kobilje 230
Kobilje, 9227 Slovenija
+ Google zemljevid

Osnovna šola Kobilje pripravlja za svoje učence Dan druženja vseh generacij. Športne aktivnosti v naravi bomo združili z naravoslovnimi vsebinami. Iskali in spoznali bomo sledi živali, se igrali, ustvarjali in družili.

Preberite več »

Delavnica Raznoživost voda

11. aprila,08:00 - 10:30
Osnovna šola Sveti Jurij, Sveti Jurij 13 9262 Slovenija + Google zemljevid

V marcu smo s predšolskimi otroki VVE Sveti Jurij in VVE ter POŠ Pertoča na delavnici Raznoživost voda obeležili Svetovni dan voda. Delavnico, na kateri spoznavamo pomen vode za življenje, za kaj vse vodo uporabljamo in kakšno življenje se skriva v in ob njej, smo tokrat pripravili še za vedoželjne učence prve triade.

Preberite več »

Delavnica Vidra in bober

24. aprila,08:00 - 11:00
Vrtec Kuzma, Kuzma 20
Kuzma, 9263 Slovenija
+ Google zemljevid

Vsako leto 22. aprila po vsem svetu obeležujemo mednarodni dan Zemlje. Otroci bodo spoznali zgodbo o vidri in bobru, njune skrivnosti, zakaj sta pomembna in kako skrbimo za čisto vodo in okolje.

Preberite več »

EKO DAN

25. aprila,08:00 - 12:00
Osnovna šola Cankova, Cankova 30
Cankova, 9261 Slovenija
+ Google zemljevid

Na OŠ Cankova pripravljajo EKO DAN in vrsto različnih okoljsko obarvanih aktivnosti. Med drugim bodo na delavnicah, ki jih bo pripravil Inštitut Lutra spoznali, da ekologija ni le ločevanje odpadkov. Eko-LOGIJA je namreč cela znanost o raziskovanju odnosov med živimi bitji in okoljem. Nemogoče je torej biti ekolog brez osnovnih znanj o rastlinah, živalih in drugih skrivnostnih bitjih, ki živijo v sožitju ali celo v večnem tekmovanju za preživetje z ljudmi.

Preberite več »

Razstava Raznoživost voda

26. aprila,18:00 - 18. maja,18:00
Kulturni dom Mlinše, Mlinše 12
Izlake, 1411 Slovenija
+ Google zemljevid

V četrtek, 26. aprila 2018, bo v Kulturnem domu Mlinše otvoritev razstav Aqualutra in Aquaviva. Pripravili bomo tudi delavnice za otroke, na katerih bodo na ogled dermoplastične preparati živali, odlitki stopinj in druge zanimivosti z živega sveta. Z otroci bomo spoznali, kaj je RAZNOŽIVOST, raziskovali vodo in njene skrivnosti, v ustvarjalnem kotičku pa bo pod spretnimi prsti nastajalo vse živo. Več o razstavah lahko preberete tukaj. Razstavi sta nastali v sklopu LIFE projektov Aqualutra in Aquaviva.

Preberite več »
maj 2018

Naravoslovni sprehod ob Muri

6. maja,08:00 - 12:00
Lisjakova struga, Lisjakova struga Gornja Radgona 9250 + Google zemljevid

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije vas skupaj z ostalimi sodelujočimi organizacijami vabi na že tradicionalni vodeni sprehod ob reki Muri. Mura spada med biotsko najbolj pestra območja v Sloveniji, na sprehodu bomo delček te pestrosti razkrili. S sodelavci Inštituta Lutra se boste lahko podali na čisto pravo sledenje in spoznali sesalce ob reki. Sprehod je namenjen posameznikom, družinam, poznavalcem in vsem, ki jih življenje ob Muri zanima. Sprehod bo predvidoma trajal 4 ure, odpravili se bomo v Lisjakovo…

Preberite več »
+ Izvoz dogodkov